csütörtök, január 26, 2006

Mindenki tele volt élménnyel, éhesek is voltunk, mert már megszokhattuk, hogy éhesen kell szerdán menni, bárkihez is... szerdán...


Élménybeszámolósdi volt leginkább a kaja mellett, a játék most kicsit ellaposodott, s mondjuk nem volt ideális választás a fiatalkorúak mellett ilyen kártyával játszani. De mindenki boldog volt -szerintem-, hogy ilyen hosszú idő után ennyit beszélgethettünk síelésről, szinházról, könyvekről, kirándulásokról...



Ja és a köszöntések... Éva nap, Szilvi szülinap... Hisz adni oly nagy öröm, föleg ilyen kedves embereknek. (Noszlopinak üzenem ha olvassa, nem "adomány", AJÁNDÉK, meleg szív, és önzetlen szeretet...)



Az összes kép itt:

Keresztlányom szülinapja...

Mondaná nagyapám, nem csak mi öregszünk... Hihetetlen de már Ő is 1 éves... Ezt a neves fordulót ünnepeltük meg. Bár a gyertyagyújtásról lekéstünk, de azért minden finomságot végigkostoltunk, és a gyerekek is nagyon jót játszottak együtt!!!



Az összes kép megtekinthető itt:

Meglepi parti...

Szeretném megköszönni mindenkinek az aktív részvételét és közreműködését, s hogy ezáltal ez a buli létrejöhetett. Sajnos most ízelítő képeket egyenlőre nem tudok technikai problémák miatt felrakni, (de már igen) de az alábbi linkeken az összes készült kép megtekinthető:

Az előkészületek, és a meglepett arc sorozata:

http://www.kovacsolt.hu/album/bulik/szilszul2/

Amiket a mi fényképezőnkkel készítettünk:

http://www.kovacsolt.hu/album/bulik/szilszul1/

És a virágkavalkád:

http://www.kovacsolt.hu/album/bulik/szilszul3/

kedd, január 24, 2006

ANTI KOVÁCS

A Szilvi kalandozott a neten, s egy barátjának akarta megmutatni a Gyuri barátunk hajóját, s ekkor bukkant erre az oldalra:

http://www.google.com/search?q=cache:VaIlotVdjrIJ:noszi.blogol.hu/+Dulin+Gyorgy&hl=hu

Ime itt a másik oldal véleménye, (kémény kérdés) ugyan már csak google tárolt változatban, mivel a blog törölve lett. Csak egy napon lettek bele bejegyzések írva. Mivel a kedves szomszéd nálunk egyik mediumot sem használta a véleménynyílvánitásra, én most megragadom a lehetőséget, és közzé teszem az Ő véleményét is. Mivel ezt a honlapot leginkább a barátaink olvassák, talán nem szorul magyarázatra a sok sületlenség, ami ott írva vagyon... :-)

JA!!!! És nagy örömömre szolgál, hogy az "ellenség" még mindig kiváncsi az életünkre! Talán hiányzik a önzetlen barátság??? És mindenkinek köszönjük az adományokat! :-))))

hétfő, január 23, 2006

Val di Fiemme, 2006

Élmények személyesen, képek itt:

http://www.kovacsolt.hu/album/si/an/

Berci szemszögéből:

http://www.kovacsolt.hu/album/si/b/

Atti szemszögéből:

http://www.kovacsolt.hu/album/si/at/

És néhány ízelítő:


A csapat: Zoli, Én, Ati, Berci

Ivás közben...

Ivás után...

Bulizás síbakancsban....

És az esti relax...

Valahogy így telt minden napunk... :-)

péntek, január 06, 2006

Kémény kérdés 2.

"Anonymous said...
Na mi van?Itt van Jan.5. és nem írsz semmit.Megint elmaradt a szemle v. mi???Most már tényleg kíváncsi vagyok!"

Kedves Kiváncsi Ismeretlen!

Nem maradt el a szemle. 13 óra után pár perccel megérkezett a szemlebizottság, számszerint 3 fő. Lefényképezték a kéményünket, s végül született egy jegyzőkönyv, melyben megállapították, hogy ott a falon bizony van egy kémény!

Azért persze sokat beszélgettünk emberünkkel, névszerint Cseh Gáborral. Amikor megérkezett, mondta, hogy a rajzokon nem található ilyen kivezetés, amit könnyedén megcáfoltam. Elővettem a papírokat, melyeken a bürokratikus szervezetek nagy pecsétjei, illetve aláírásai találhatók, vele egyetemben műszaki rajzokkal...

Valamint közöltem vele felettébb barátságos módon a következőket:
  • Mivel az Ő szeme láttára tudtam minden irattal igazolni, hogy a kémény nem illegálisan épült, és minden beadott irat eredményeként adta ki a lakhatási engedélyünket az Ő hivatala, -Vizműek, gázművek, kéményseprők, elektromos művek, csatornázás, stb- számítson arra, hogy ha a kémény miatt visszavonnák a lakhatási engedélyünket, ami igen nehézkes lenne, mivel az engedély már több mint 4 éve jogerőre emelkedett, bepereljük az önkormányzatot, minden átalakítási munka költségét rájuk terhejük, nomeg a szállodai költségeket is, ameddig nem használható a lakásunk.
  • Azonkívűl mi tanukkal igazolhatóan 2001 novemberében költöztünk be a lakásba, és mostanáig nem zavarta hivatalosan a szomszédokat a kéményünk füstje. Pedig lett volna lehetősége rá, hiszen a lakhatási engedélyt 2002 március 18 án kaptuk meg, ami panasz hijján 15 nap elteltével jogerőre emelkedett. Gondolom, zavarhatta volna egy egész télen keresztül a kémény, s lett volna lehetősége határidőn belül panasszal élni.
De (!) mivel ezeket nem tette meg, így jogorvoslatra nincs lehetősége drága Noszlopi ex barátomnak. Még hívhatja esetleg szakvéleményezésre a helyi ÁNTSZ-t, valamint polgári peres eljárás keretén belül "támadhat", csakhogy a mi álláspontunk az, hogy szívesen segítünk az őt zavaró körülmények megszüntetésében, csak a költségeit nem vállaljuk. Így zsákutcába futott a drága szomszéd. Persze remélem, hogy a mostani panaszos eljárás költségeit kiszámlázza neki az Önkormányzat, hiszen úgyis jólmenő bróker...

Aki -mellesleg- azóta nem tud a szemembe nézni, úgy szégyenli magát, és a borzadály feleségét...

Továbbiakban már csak a végkifejletet kommentálnám, persze commentben bárkinek a kérdésére szívesen válaszolok, legyen az akár maga a szomszéd. S jó keresztény lévén, ha netán bocsánatot kérne, meg is bocsájtanék neki, de ezt a hajcihőt sosem felejtem el, míg az alcheimer kór el nem butít...

csütörtök, január 05, 2006

Ábi névnapja az oviban:

Ábi az oviban is megünnepelte -barátai és egy csokitorta kiséretében- névnapját. Erről láthattok itt pár fotót:


Az összes kép itt megtekinthető:

Szilveszter, 2005

Mi is ott voltunk:



És ilyen jó volt a buli:

És aki kiváncsi, az itt megnézheti az összes általunk készített képet:

U.I.: Drága Era! Ha kifogásod van a képek ellen, jelezd, és arcmentesítem! :-) Pl. így: