péntek, június 30, 2006

SummerBlogStop


Most kis ideig nem nagyon frissülünk, mert itt a pihenés, a vakáció ideje! Ábi mától nem jár oviba, így irány a Balcsi, és még ki tudja, hova máshova... De majd tartunk egy képes összefoglalót a nyárról. :-)

Ma este pedig Gratulálunk Lapapónak, hogy hosszú évek után visszavonulhat, élvezni a nyugdíjas éveit!

szerda, június 28, 2006

AquaPark

Ha a szabadnap egybeesik a kánikulával, akkor mindenképpen strandra kell menni. Ezt tettük mi is Ábival. Bár eredetileg a mogyoródi kirándulást a svédországi barátainkkal terveztük, de nem jött össze, csak nélkülük. Hatalmas mulatság volt, sokat csúszdáztunk, játszottunk, és égettük magunkat a napon. Persze a kulináris élvezetek sem maradtak el, mely nálam egy hatalmas sültkolbászban testesült meg. Este pedig, miután hazatértünk, anya lázas kocsimosásba kezdett, amit persze az éjjeli vihar összerondított... :-(




Az összes kép it tekinthető meg:

Pered 2006, búcsú

Lassan már rendhagyó, hogy minden évben elmegyünk a peredi búcsúba. Idén még az eső sem mosta el, mint a korábbi években mindig. Igazából már csak Ábi élvezi a búcsúban a körhintákat, a dodgemet, stb... Mi inkább csak rokonlátogattunk, és persze teszteltük az új autót. De milyen is egy búcsú? Ilyenkor késő estig van vásár, mindenféle biszbasszal, az éjszakába nyúlóan pedig lehet sörözni, táncolni, mulatni. Izgalmak persze mindig vannak, hisz' átjöttek Deákiból (szomszéd falu) a bicskás Cigányok, és ismét sikeresen megmártogatták pengéiket egy kedves Magyar lányban. Erre persze a fél falu bézból (baseball) ütőkkel, és puszta ököllel laposra verték a cigányokat. Hát nem bájos szórakozás? Igazi szkinhed-parti volt, szerencsére nélkülünk...




Az összes kép megtekinthető itt:

Picasso:

Már régen megrendeltük, s hosszas és nehézkes procedúrát követően megkaptuk! Most élvezzük ezt a frenetikus egyedi belső teret, a kényelmes üléseket, a hatalmas teret, a kiváló rugózást, és a hűs friss levegőt, a legnagyobb kánikulában is. Ime:





Edina ballagása:

Igen, elballagott! Vége az Általános Iskolai tanulmányoknak, és irány a középsuli... :-)



Az összes kép megtekinthető itt:

szerda, június 14, 2006

Ábi új szobája:

Felszámoltuk a vendégszobát, és berendeztük Ábelnek. Kapott új ágyikót, szekrényt, és a lenti komódot is birtokba vette. Már csak egy íróasztal szükségeltetik, de ezt a beruházást elhalasztottok az iskolakezdésig... Ime egy körkép a szobáról:





Természetesen függöny is lesz, már a varrodában küzdenek a szépséges háromszegletű ablakra. És hogy hol fogadjuk a vendégeket? A földszinti kihúzhatós ágy rendelkezésükre áll, nomeg a lenti fürdő is, ami zuhanyfüggöny felszerelése után 100%-ig kész lett.

Amikor éppen laptopot javítok:

Minap egy igazi művészkép készült rólam! Látszik a tenniakarás, a szakértelem, a megfontolt mozdulatok, a koncentráció, és a büdös nagy tokám:

csütörtök, június 08, 2006

Csillag a makacs, de szeretnivaLÓ

A lovászfiú lustaságából én vezettem le a lovat a pályára, ahol Ábi ismét gyakorolhatott egy kicsikét. Bár kicsit lassan értünk le, mert Csillag szófogadatlan volt. Szépen sétált mellettem, amig a szeme sarkából az útszéli füvet meg nem látta. Hiába vagyok hatökör, az egy lóerővel, ami most az állást testesítette meg, nem bírtam. Hiába húztam, ő csak bőszen falatozott, és a nagy fekete szemeivel nézett rám, hogy "hagyjál má' vaze...".

De Ábival már készségesebb volt. Lehet, hogy a hátán űlve kellett volna kihoznom?






péntek, június 02, 2006

És még egy kis szülinap:

Elkészült végre az egyetlen hangfelvétel (eredetileg video), a bulimról.

Feladat: Felismerni az előadó párost, és commentben megnevezni!
Nyeremény: A következő bulin az illető a vendégem lesz! :-)