szombat, február 25, 2006

Kedves Fülöp Réka!

Ez a videófelvétel most csak neked szóljon, hiszen nem ismerek rajtad kívűl mást, aki ennyire kutyafun lenne! Ime hát a link:

Egy éves lett a BLOG-om

Hihetetlen, de már egy éve olvasgattok. Írtam jóról-rosszról, szépről-csúnyáról, és erre közel négyezer látogatő volt kíváncsi. Ezért érdemes csinálni, bár eredetileg csak a magam szórakoztatására szántam ezt a blog dolgot. És ma már? Ha elmegyünk egy buliba, már mindenki sóvár szemekkel figyeli, hogy mikor kerülnek fel a képek. :-)

Nézzük hát, mit mutat a statisztika, térkép szerint:


Tisztán látszik, hogy a legtöbb olvasó Magyarországról van...
...a jó öreg Amerika is rejt olvasókat...
...India pedig egészen meglep... :-)
Köszönjük figyelmeteket!!!

péntek, február 24, 2006

Francia kapcsolat


"Drága Balage!

Nagyon jó olvasni a blogodat! Minden nap kíváncsi szemekkel fürkésszük minden általad vetett betűk összességéből fakadó gondolatokat. Bár tudjuk néha egyedül érzed magad, de hidd el, félelmetes romantika sugárzódik ebből a Francia kiküldetésből. Kicsit irigyellek, hogy ilyen megadatott neked, hisz’ az én diákéveimben még egy szomszédos városba is királyság volt eljutni. Igazi világjáró, azaz kozmopolitán lettél… :-)"

Részlet a válaszból:

"Szia Andris!

Köszönöm szépen a bíztató szavakat! Szerintem válts szakmát! Aki ilyen szépen tudja gondolatait szavakba önteni, még sikerre viheti nagy, sznob irodalmi közegben is. :-) (volt már aki mondta, hogy írhatnék egy könyvet. Megnyugtatok mindenkit, folyamatban van...)
Örülök, hogy néztek, én is mindennap rápillantok a Kovácsolt-blogra. Sőt, tegnap előtt este annyira nosztalgiázhatnékom volt, hogy az összes 2004-ben készült képet végignéztem. Nagyon jó volt, akkor még egy fiatal fiatal voltam. :-) ..."

Szerintem, vadidegenként is érdemes olvasni ezt az önkétes blogot. Már többször "bereklámoztam" Balage barátom gondolatait, de ezt most különösen feszült figyelemmel kísérjük, hisz' egy nagyon kedves barátunk költözött át a jó öreg Európa másik felére...


Olyan érdekes, nekem mindig a saintropes-i csendör (Lui de Funes), és a Riviéra jut eszembe, ha a Francia tengerpartra gondolok. (No meg a kismellű Francia lányok...)

Ha a feti logo-ra kattantok, máris olvashatjátok írásait!

Ábi számítógépezik:


hétfő, február 20, 2006

Ábi szinező:

Ma este, amikor nyafogva odabújt hozzám az Ábel, gyorsan kerestem szinezőt neki az interneten, és elkezdtem megtanítani, hogyan kezelje az egeret. (Tudom, egy rendes apa nem ültetné oda a fiát a számítógéphez, de mentségemre legyen az előző bejegyzés, vonatépítőset is játszottam vele)
Szerencsére a laptopomhoz igen kis méretű egér van, így jól ileszkedik a pici tenyerébe, és még a drótok sem zavarják össze, mivel nincsenek. :-) Közel egy óráig szinezgetett, s percről percre jobban kezelte az egeret, és a végeredmény egy színharmóniával bíró kép lett, amit már kérésére ki is nyomtattunk, s az itthoni faliújságra ki is raktuk.

Ime a nagy mű:



A színező program az alábbi linken érhető el:

Ábival vasutat építettünk ma este:




vasárnap, február 19, 2006

Éva szülinapi bulija:

(Egyenlőre csak egy link, ahol a képek vannak, s majd később bővebben: )

Szóval nagyon jól éreztük magunkat. Ugylátszik a karaoke most már életünk része lett, és nem múlhat el születésnap nélküle...



Igen, Ő, azaz Éva lett megint egy évvel öregebb. De mint a mondás tartja, csak az öreg, ki annak érzi magát, s különben is, a mi Évánk még FIATAL! :-)

Ime hát a bulin készült képek, melyek tanuskodnak a fergeteges hangulatról, és a 12 éves whisky jótékony hatásáról:


szerda, február 15, 2006

Óvodai Farsang...

Ábi nagyon készülődött az ovis farsangra, és ebben nagy szerepet játszott a Pocokéktól kapott Maszkabál című DVD, Grillusz Vilmos prezentálásában. Mindenáron papagájnak készült, s nem kis munkával el is készült a jelmez, ami sajnos megörökítve már nem lett, mivel égtelen sírásba kezdett szegény fiúnk, ahogy az oviban próbáltam jelmezébe beöltöztetni...


szerda, február 08, 2006

vasárnap, február 05, 2006

Katona Zoli meglepi szülinapja:

Mi is hivatalosak voltunk, s így sikerült meglepni az ünnepeltet, ahogy kiléptünk a függöny mögül:


Ahogy a lufi eldurrant!

Közös éneklés...

Karatézó Zolika... :-)

Az összes kép megtekinthető itt:

http://www.kovacsolt.hu/album/bulik/zolifirstrun/

http://www.kovacsolt.hu/album/bulik/zolisecondrun/

Kékpezsgő túra...

Ötlet hiányában, egy új ötlettől felvértezve határoztuk el magunkat ismételten, hogy elutazunk a szlovákiai párkányba. Bulira készültünk, s Zsuzsi egyik kedvenc csemegéjének beszerzése volt a cél, szerencsénkre sikeresen. És ha már utaztunk, akkor Dobogókőn is sétáltunk egyet a nagy hóban, a gyerekek örömére:



Az összes kép megtekinthető itt:

http://www.kovacsolt.hu/album/kirandulasok/parkany/

csütörtök, február 02, 2006

Skarlátos lett Ábel...

Köszönhetően a helyi óvoda, és az etnikum higiéniai hiányosságának, az emberek igénytelenségének, és tudatlanságának. A rendelőben pl egy egyértelműen bárányhimlős gyermeket ültetett mellénk egy anyuka...Nem sejtette, hogy van fertőző váró? A sok mosdatlan, szószerint büdös kisebbségről (ha valaki nem értené, a cigányokról beszélek) nem is beszélve, akik úgy használják a beteg várót, mintha királyok lennének, és egyedül élnének a földön (Ja, számukra még a postás is ember, aki a segélyt hozza). És amikor ezt szóvátettem, még fel is háborodtak... De úgy látszik, társadalmunknak el kell viselni, sőt támogatni kell ezt a fogatlan, mosdatlan kúltúrát ?! Éljen Európa!!!

A Skarlátról ezt találtam:

"Skarlát az óvodában

A skarlát egyike a jól ismert, klaszszikus gyermekbetegségeknek. a Streptococcus nevû kórokozó egyik alfaja okozza. Ez a baktériumtörzs egy méreganyagot, úgynevezett toxint termel, s emiatt ­ legalábbis régebben ­ a skarlát igen veszélyes betegségnek számított. a toxin gyakran megtámadta a szívet, a vesét és az ízületeket. Amikor a beteg túljutott az elsô heteken, gyakran számolni kellett késôbbi szövôdményekkel. Ezek néha olyan krónikus betegségek voltak, amelyek bizony megkeserítették, nem egyszer megrövidítették a skarláton átesettek életét.A penicillin felfedezése egyben a skarlát ellenszerének megtalálását is jelentette. Kiderült, hogy a penicillin, illetve az utána kifejlesztett más, korszerû antibiotikumok nemcsak magát a skarlátot gyógyítják meg szinte száz százalékosan, hanem ezekkel az antimikróbás szerekkel elejét lehet venni a veszélyes szív-, ízületi és veseszövôdményeknek is. Mára ­ legalábbis a világ fejlettebb felén, és ebben a vonatkozásban mi is idetartozunk ­ a skarlát már nem több, mint egy kiütéssel járó lázas torok-, illetve mandulagyulladás. a gyerekek pár nap alatt rendbe jönnek. Szinte sohasem kell kórházba feküdniük, elég, ha otthon pihennek pár napot. Ám az örömbe azért ezúttal is cseppent egy kis üröm. Ugyanis azzal, hogy a skarlát ilyen könnyû lefolyásúvá vált, megváltozott a szervezet védekezô reakciója is. Azelôtt annak az illetônek, aki egyszer már túlesett a skarláton, az immunrendszere annyi ellenanyagot termelt a baktérium ellen, hogy a szervezet egy életre védetté vált ellene, soha többé nem kapta el a baktériumot. a penicillin, illetve a penicillinhez hasonló antibiotikumok viszont olyan gyorsan elpusztítják a kórokozót, hogy az immunrendszer munkájára alig-alig van szükség. Viszont az ezért alig termelôdô ellenanyag gyenge védettséget ad. Nem csoda, hogy manapság a skarlátot kétszer-háromszor is el lehet kapni.Mint látjuk (szerencsére) a skarlát sem a régi. Ne essünk hát pánikba, ha az óvodában, bölcsôdében elkapja valaki. Valamikor szokásban volt, hogy ilyenkor mintegy megelôzésképpen a többi gyerek, meg a testvérek is, pár napig kis dózisban penicillin tablettát szedtek. Ez mára már kiment a divatból. Elsôsorban azért, mert mint említettük, a skarlát már enyhe betegség. Másodsorban, mert a kis dózisú penicillin nem is védte ki mindig a fertôzést, viszont a tüneteket olyan enyhévé tette, hogy gyakran észre sem lehetett venni, ha a gyerek megkapta a skarlátot. Márpedig az ilyen észrevehetetlen, enyhe lefolyású skarlátban elmaradt a teljes dózisú és kellô idejû kezelés, s ez bizony veszélyes lehet. az ilyen módon nem elegendô gyógyszerrel "elôkezelt" skarlát után még egy minimális kis immunitás sem maradt vissza."

Tehát félelemre semmi ok! :-)