hétfő, november 09, 2009

www.rotavirus.hu

Igen, a gyógyszeripari marketing, lobbi, vagy nevezzük ahogy akarjuk, meggyőzött, hogy megvegyük Lénának potom 36.000,- forintért az oltóanyagot. Ábel is megszenvedte a rota fertőzést, emlékszem, mikor összehányt mindent, és oly rosszul volt. Sajnáltuk szegényt, így a második gyermekünket meg akartuk kímélni ezen kellemetlen betegségtől, ami általában egy, de nagyon súlyos esetben, akár kilenc napig is eltarthat.

Patika után első alkalommal egészséges rendelésen adattuk be az oltóanyagot, még két szuri kíséretében. Ezt hőemelkedés, és nyugtalanság, illetve enyhe étvágycsökkenés követte.

Eltelt majd egy hónap, s kerülendő az egyéb fertőzéseket, kihívtuk a doki nénit, hogy itthon adja be a kötelező oltásokat. Rota szérum itthon, az egyebek pedig előkerültek a kis hűtőtáskából. A szúrást kicsi sírás követte, majd lenyelte a kisasszony a gyengített rotát is. Aznap jelentkezett a menetrendszerű hőemelkedés, enyhe nátha (ez utóbbi most is tart), étvágytalanság, hasgörcs, sírás... Majd másnap konzultáltunk a doki nénivel, de délelőtt nem volt semmi extra. Késő délutánra ismét jelentkeztek a tünetek, csak egyre durvábban. A hasgörcs olyan erős lett, hogy Léna sírása már vígasztalhatatlan volt. Mit volt mást tenni, mint hívni az ügyeletet. Biztunk a szakavatott kezekben, de úgy látszik, az érdi ügyeleti rendelő felújítását követően, csak koszos kezű, dilettáns, értetlen, hülye kérdéseket feltevő, lecsúszott dokira futotta. Hamar bélelzáródást diagnosztizált, és utasított minket, hogy még éjfél előtt érjünk be a János Kórházba.

Ott persze nem találtak semmit, csak a rota mellékhatását élvezhettük, immáron 48 órája. A harmadik napi görcsölésre azt a tippet kaptuk, hogy adjunk a gyereknek éjjelre egy ampulla normaflor-t, mivel a gyerek bélflórája megsínylette a rotát, valamint nyugtatóként egy egész kúp germicidet adjunk, attól alszik majd. Így is lett, már van étvágya ismét a gyereknek, csak véres a széklete, naponta 6x.(ez enyhe hasmenésnek számít?)
6 napja szenved a gyerek, míg Ábelnél csak egy napos volt a tortúra.

Ismét elgondolkodom, hogy vajon hány oldalt írhatnék, ha a H1N1 oltást is beadatnánk a családnak???


- Posted using BlogPress from my iPhone


Nincsenek megjegyzések: