vasárnap, április 24, 2005

Bevásárló körút...

Már az év elején elhatároztuk, hogy ismét tiszteletünket tesszük a Tarvisio-ban található piacon. Szerintem nincs is olyan ismerősünk, aki ne fordult volna ott meg.

Szinte semmi változás nem történt ott, talán csak az arcok mások. Az alkudozás, a csapkodás, hangoskodás, egyszóval az olasz temperamentum maradt. Mamma-mia! :-) Bár a szilvi nem is alkudozott igazábol a megvásárolandó termékekre, egyszerűen csak szerettünk volna körbenézni, mi is a kínálat. De ők nem hagyták...


Nem is akarlak untatni benneteket az alkudozás részleteivel, inkább nézzétek a festőien szép tájakat. Ha egyszer megengedhetem magamnak, biztosan veszek egy gyönyörű faházikót, valamelyik hegyoldalban.

Ártapasztalatok: Ha az éttermi árakat nézzük, az 1:1-ben ugyanaz. A piacon tapasztalható bőráruk ára az itthoni negyede, kicsit keményebb alkudozást követően. Amikor átmentünk Ausztiába, igen későre járt. Már csak egy METRO áruház volt nyitva, szerencsénkre a Magyar METRO kártyát minden gond nélkül elfogadják kint, egy egyszerű regisztrációt követően.De itt ért a meglepetés. A "drága" osztrák árak, nem is drágábbak!!! Sőt! Játék, és más tartós fogyasztási cikkek tekintetében fél áron vásárolhatunk, az élelmiszerek kb 25-30%-al olcsóbbak...

Ugye nem kell megmagyarázni, hogy ott mennyivel keresnek többet???

Úgy érzem, nem érdemli meg ez az ország, hogy itt éljenek a polgárai... (benzin ár 1 Euro a legdrágább) Nálunk mi a f*szért kerül 1,2-3 Euróba??? Csak egyet tudok mondani, KURVA ANYÁD GYURCSÁNY! :-( (és minden köcsög elődöd!!!)

Az összes kép megtekinthető itt:

Nincsenek megjegyzések: